Gemeente:
Goes
Plannaam:
Goes2040
Status:
Ontwerp
Status Datum:
29-02-2012

4.23 Mobiliteit

Goes werkt, met een extra aansluiting op de A58 en een optimalisering van de interne verkeersstructuur, aan verbetering van de bereikbaarheid. Voor het fietsverkeer versterkt Goes haar infrastructuur zodat zij ook in de toekomst haar naam als fietsstad waar kan blijven maken.

 

Fietsstad

Door zijn compactheid en door een uitgekiend netwerk van korte en veilige fietsroutes naar de verschillende buitenwijken is in Goes de fiets vervoermiddel nummer één. Goes is een stad waar veel gefietst wordt. Maar liefst 44% van het aantal verplaatsingen tot 7,5 kilometer gaat op de fiets en dat is één van de hoogste percentages van Nederland (landelijk: 26%). Dit willen we minimaal zo houden.

 

Parkeren

Bezoekersparkeren wordt geconcentreerd drie locaties om zoekverkeer te beperken: parkeergarage Westwal is in 2010 in gebruik genomen. Twee lokaties zijn nog in studie voor het concentreren van parkeerplaatsen: in de noord/oostzijde van de binnenstad (omgeving Oostwal), en in de omgeving van de spoorwegkruising Van Hertumweg. Het voorkomen van onnodig zoekverkeer naar parkeerplaatsen draagt bij aan het vergroten van de kwaliteit van het openbaar gebied.